Hoe maak ik een boeking?

Hier is een overzicht van de boeking stappen:

 1. De boeking gebeurd liefst via de kalender van de vakantiewoning die je vindt op de pagina "Vrij? Prijzen? van je gekozen vakantiehuis. Gelieve duidelijk de volgende gegevens te bezorgen. Raak je er niet uit dan kan je ons nog altijd contacteren.
  1. uw naam
  2. adres en telefoonnummer
  3. de periode
  4. samenstelling van het gezelschap: aantal volwassen, kinderen en baby's.
  5. leeftijd range van het gezelschap
  6. of men vergezeld is van huisdieren. Opgelet: sommig vakantiewoningen zijn huisdieren vrij. Of er al dan niet huisdieren welkom zijn staat vermeld bij de beschrijven van het vakantiehuis; op de hoofdpagina en de pagina "vrij? prijzen?"
  7. Bankgegevens om de waarborg terug te storten na jullie verblijf.
   - Naam begunstigde.
   - Bankrekeningnummer.
   - Voor internationale betaling: welke bank vb. ING, Rabobank ... of de IBAN en de BIC code
 2. Wij antwoorden of de boeking kan doorgaan.
 3. Wij houden de gevraagde periode gedurende 5 dagen voor je vrij.
 4. De boeking wordt pas definitief na ontvangst van het voorschot. Indien de betaling niet ontvangen is binnen 5 dagen is de verhuurder vrij de woning zonder verdere verplichtingen opnieuw te huur aan te bieden
 5. Ter info: all communicatie gaat per e-mail. Indien men echter graag een boeking document per post ontvangt kan daar voor gezorgd worden. Men is uiteraard ook altijd welkom telefonisch contact te nemen.
 6. Betalen kan gewoon via de bank. Meer in formatie over internationale betalingen.
 7. Men betaalt 30% van het totale bedrag op het momentvan de boeking.
 8. Men betaalt het volledig bedrag indien u boekt tijdens de laatste 6 weken voor de aanvangsdatum.
 9. Wij bevestigen uw betaling en boeking van zodra wij de betaling ontvangen per mail. Bij de bevestigingsmail ontvangt men ook de praktische informatie in verband met jullie vakantieverblijf.
 10. De resterende 70% huur dient overgemaakt te zijn 6 weken voor de aanvangsdatum van uw vakantieverblijf.
 11. De waarborg (waarom een huurwaarborg ?) dient bij sommige vakantiehuizen overgemaakt te zijn 2 weken voor de aanvang van het verblijf (waarom op voorhand ?). Dit is niet zo bij alle vakantiehuizen zo, bij sommigen wordt de waarborg overgedragen, in contant, bij aankomst.
 12. Na ontvangst van de 2de betaling ontvangt men een e-mail met de praktische informatie, zoals aankomstuur, sleutel, en zo meer, in verband met jullie verblijf.
 13. 2 a 3 weken (afhankelijk van de vakantiewoning) na je vakantieverblijf wordt de huurwaarborg teruggestort, eventueel vermindert met kosten van ongelukjes en bij sommige vakantiehuis verminderd met de gebruikskosten.

Tot slot,

 • Gelieve de huurvoorwaarden door te nemen: een vakantiehuis boeken betekent immers ook daarmee akkoord te gaan.
 • Bij een verblijf van een huisdier (honden) gelieve ook deze huurvoorwaarden "verblijf huisdieren" door te nemen.

Indien u geen ervaring heeft met het maken van internationale betalingen kan het nuttig zijn om onze FAQ pagina omtrent internationale betalingen even door te nemen.

Deze FAQ zit in de volgende FAQ groepen: