Over Ons: Jenny Burm en Paul Iliano

Jenny Paul
Hier een woordje meer over de mensen achter Le Pachis: Jenny Burm en Paul Iliano.
 
We belichten vooral onze aanpak en wat u daar aan heeft, hoe we tot het verhuren van vakantiehuizen in de Ardennen zijn gekomen, en een woordje over ons zelf.
Voor eigenaars hebben we een aparte pagina.

Wat wij doen

De huizen die u op onze website ziet zijn niet onze eigendom. Wij zijn intermediair tussen de eigenaren en u, de vakantiegast.

Wij zorgen er voor dat u het huis vindt dat bij uw wensen aansluit dat aan uw criteria voldoet.

Wij verzorgen de communicatie met u, de betalingen, en de administratie.

Evolutie van Le Pachis en het aanbod

Evolutie van het aanbod
Over de jaren heen is, het aanbod aan woningen veranderd.

 • Begonnen met onze eigen woning.
 • Gegroeid naar enkele meer, woningen uit de directe omgeving, eigenaars die ons contacterend, via, via enz.
 • Enkele jaren hadden we tientallen woningen in ons offer.
 • Op gegeven moment was er besloten het aantal te verminderen. Elke woning werd flink onder de loep genomen en bekeken met de volgende in gedachten:
  • Niet dezelfde normen,
  • Niet klantvriendelijk,
  • Onderhoud gaat achteruit,
  • De accuraatheid van de kalender,
  • Enkele woningen waar wel OK, maar toch verwijderd daar deze blijkbaar niet paste bij ons vakantiegasten of  welke een andere bestemmingen kregen.
 • Als gevolg kunnen we weer 100% achter de woningen staan zodat er enkele positieve ervaringen zijn voor alle partijen.

Onze aanpak

Kwaliteitscontrole
Onze bedoeling is om samen met u de kwaliteit en de beschrijving van de vakantiehuizen optimaal te houden. Na uw vakantie ontvangt u een e-mail met een enquêteformulier. Hierin vragen we je om uw mening over uw vakantiehuis te geven. Uw mening gebruiken we om de woning en de eigenaar op te volgen en om de informatie op de website verder te verbeteren.
Ook de eigenaar kan feedback geven over zijn huurder, zodat huurders die geen respect hadden voor de woning kunnen vermeden worden, zodat de goede staat van de woning kan behouden worden.

Inlevingsvermogen
Toen we nog in Vlaanderen woonden gingen we zelf dikwijls naar de Ardennen naar verschillende soorten vakantiehuisjes, zowel met zijn tweetjes als met de familie (10 a 14 personen) en met vrienden of verenigingen (20 tot 40 personen).

Thuis voelen
Wij vinden het zelf leuk om ons ergens thuis te voelen en we hopen dat we dit ook anderen kunnen aanbieden, een gevoel van "home away from home". Wij hopen zo te kunnen bijdragen tot een fijne vakantie in de Ardennen.

Vertrouwen
Wij hebben vertrouwen in anderen en vinden het fijn vertrouwd te worden. Daarom hopen we dat men respect heeft voor de woningen en alle kleine dingen die er bijhoren.

Positieve feedback
We krijgen positieve feedback over onze aanpak: zie in de getuigenissen het stukje onderaan "Scores voor Le Pachis".

Hoe het allemaal begon

We zijn begonnen onze eigen woning Le Pachis als vakantiewoning aan te bieden, vandaar de naam van deze site: lepachis.be. De formule sloeg aan en al vlug vroegen buren en kennissen om ook hun vakantiewoning op onze site aan te bieden. Vervolgens kwamen er nog enkele vakantiehuizen bij uit andere dorpjes in de buurt, en later ook van wat verder. Zoals je ziet, kwam van het een het ander.

Meer over Jenny

Jenny houdt van mensen, lezen, koken, tuinieren en dieren. In een vorig leven was ze 15 jaar lang medische pedicure. Daar heeft ze ten volle van genoten. Het is een dankbaar beroep: je hebt constant contact met mensen en je kan hen helpen door het verlossen van ongemakken, het geven van advies, en door een luisterend oor te zijn.

Tijdens onze eerste paar jaren in de Ardennen heeft Jenny een B&B gerund. Het gaf haar een leuk gevoel wanneer de gasten zich thuis voelden en er van genoten. Nu geniet ze ervan mensen te helpen bij het vinden van een gezellig vakantiehuis.

Jenny ontdekte pas op haar 40ste dat ze dyslexie heeft - dat verklaart meteen ook waarom je hier en daar wellicht een schrijffoutje zult zien op deze site ;-)

Jenny besloot toen een website te maken om andere dyslexisten te helpen en ook de positieve kanten van dyslexie te ontdekken. Deze site noemt "Happy Dyslexic" en krijgt vrij veel bezoekers van over de hele wereld. Daar kan je een uitgebreide "About Jenny" lezen. De site is wel in het Engels. Tegelijk werkt ze ook af en toe wat aan een ander project "Giving Children an Optimal Start in Life".

Wat betreft vakantiewoningen, is Jenny uw contact persoon. Je zal met haar mailen en/of bellen. Jenny krijgt voortdurend positieve feedback over haar aanpak: zie in de getuigenissen het stukje onderaan over ons.

Meer over Paul

Paul is een ideeën persoon. Hij wil altijd dingen begrijpen en verbeteren. Hij is geboeid door trends, gebeurtenissen, de toekomst, huidige uitdagingen en problemen, en hoe nu vooruit.

Al in zijn jeugd wou hij achterhalen waarom sommige samenlevingen het beter doen dan andere, waarom sommige mensen gelukkiger zijn dan andere, wat de variabelen van vooruitgang zijn. Daarom is hij indertijd geschiedenis (verleden) en journalistiek (heden) gaan studeren en daarna futurisme (toekomst).

Na zijn legerdienst waren we beiden helaas betrokken in een ernstig verkeersongeval, waar Paul nog steeds een verlamde linkerarm en toegetakelde knie aan overhoudt. Door zijn interesse in de toekomst zag hij op tijd het belang van informatica in, en startte in 1985 een informatica bedrijf dat hij geleid heeft tot 1995. Dit bedrijf legde zich toe op de toen vrij futurische concepten van Windows op de PC en de Client/Server architectuur op het bedrijfsnetwerk. Grote bedrijven kwamen ons vragen om de weg vooruit te wijzen.

De Rwanda genocide van 1994 was echter een complete shock voor Paul die hem deed ontwaken uit de dagelijkse sleur. Hij begon terug te denken aan zijn jeugd droom (wat zijn de variabelen van vooruitgang?), en hij wou zich toeleggen op het onderzoek daarvan. Uiteindelijk zijn we dan verhuisd naar de Ardennen, en startten met bed & breakfast bij ons thuis, en stapten na een paar jaar over naar verhuur van vakantiewoningen in de Ardennen.

Intussen ging Paul dus terug zijn jeugd passie achterna. Na jaren onderzoek legt hij nu de laatste hand aan een aantal praktische handleidingen: hoe de wereld beter begrijpen, hoe de weg vooruit zien of de richting bepalen, hoe effectief levens verbeteren.

Paul onderhoudt onze diverse websites technisch, ook deze hier LePachis.be, terwijl Jenny voor de inhoud ervan zorgt.

Bedrijfsgegevens

Vestigingsadres: Rue de Verenne 15, 5377 Waillet, Belgie.
BTW & Ondernemingsnr: BE0763.047.728