We hebben er van genoten!

"Dit beschrijft ons weekend zo'n beetje:

Vrijdag 06/02

Aankomst bij het huisje, bij het binnen komen gaan we even op verkenning en ontdekken we dat onze keuze tip top is. Veel ruimte, alles netjes opgeruimd en klaar om te worden ingepalmd door 11 personen.
Zonder veel discussies worden alle kamers verdeeld en drinken we al een aperitief in afwachting van de rest van de bende. Champagne glaasjes vinden we in het dressoir op de gang en daar ontdekken we dat er echt wel met alles rekening werd gehouden. Alle materiaal dat we konden nodig hebben, vinden we terug!

Als iedereen er is, verwarmen we de frietketel en staat er vol-au-vent met frietjes op het programma! Mmmmm.....Voor de kinderen is er een comfortabele eetstoel, een park en zelfs wat speelgoed!
Nadat de kindjes in bed liggen, praten we nog wat na en het wordt een gezellige avond, met een lekker glaasje wijn.

Zaterdag 07/02

De volgende morgen zijn de kindjes al vroeg wakker en om 9u zit iedereen al aan het ontbijt. Nonkel Thomas is naar de bakker geweest (toch wel zo'n 10 minuten met de auto) en vertelt dat de bakkersvrouw al meteen een leuk gesprek met hem aanknoopte. In de mezzanine kijken de kinderen daarna naar MegaMindy op TV en liggen ze languit op de bank. Ondertussen zoeken wij een beetje informatie op de wegenkaarten die aanwezig zijn en kunnen we ook surfen op het internet.

Het opfrissen verloopt zeer vlot door de ruime badkamer en de aanwezigheid van een bad en 2 douches.

We besluiten om een namiddag in Bastogne door te brengen (op zo'n 20 minuten van Bihain). Na een korte wandeling door het centrum ontdekken we een lekkere patisserie, waar we wat koffie en gebak nuttigen, om daarna weer naar ons huis te rijden.
Daar aangekomen is het weer lekker warm en beginnen we aan het avondmaal.
Witloof met puree en kaassaus vult onze magen en we vinden zelfs geen plaats meer voor het dessert! Daarna ploft iedereen zich in de zetels en kijken we wat tv. Kindjes in bed, de vaatwas op 'aan' en lekker niets doen.....

Zondag 08/02

Op zondag willen we wat actiever zijn en vertrekken we voor een wandeling in de buurt.
Een tochtje van 6km leidt ons langs de bossen, een riviertje,mooie landschappen en heuvelachtige omgeving. De kinderen stappen flink mee en we hebben de grootste pret op de bevroren paden, waar menig één toch wel een slippertje maakt, wat natuurlijk fijn fotomateriaal oplevert!
Na een wandeling van 3 uur arriveren we weer ter plaatse en zetten we een paar lekkere quiches in de oven, zo klaar! Het is echt lekker warm in de woonkamer. Iedereen raakt uitgeteld en doet nog een klein dutje.

Jammer genoeg is een weekend steeds veel te kort en moeten we daarna snel beginnen opruimen. Vuilzakken buiten; papier en glas sorteren; verwarming uitschakelen;.....
In een wip is alles geklaard en kunnen we, nog nagenietend van de 2 leuke dagen, weer huiswaarts keren.

We hebben echt genoten van het verblijf en zullen in de toekomst zeker nog via dezelfde site een vakantiewoning overwegen."

Het gezelschap Kennens, Belgie. Februari 2009.