Musea & andere interessante plaatsen

Hier vind je enkele suggesties.

Houtopia een kinderwereld : Een ludiek, recreatief en pedagogisch concept ... Een unieke ontdekkingsruimte, betoverend, magisch, pedagogisch, … Gezondheid, Veiligheid, Milieu, Verdraagzaamheid.

Labyrinthus te Barvaux.

Le jardin des elfes bij Spa.

Euro Space Center te Transinne.

Topiairesdurbuy te Durbuy.

In het Hart van de Leisteen : Ga naar beneden tot 25 m onder grond... Het onderaardse bezoek, toegankelijk voor iedereen (daling met kabelspoorweg en platte rondreis), zal U de realiteit laten beseffen van de productietechnieken van de leisteen en van het dagelijkse leven van de mijnwerkers.

Keramiekmuseum: ANDENNE Aardewerk uit de 2de tot de 14de eeuw. Kroonluchter uit de 12de eeuw, zeldzame pijpen, aardewerk en porselein (18de en 19de eeuw). Voorts ook potten, dakpannen en bakstenen, ovens (11de, 14de en 20ste eeuw), een klei groeve, een reliëfplan van Andenne (1792) en een keramiekatelier.

Domaine de Berinzenne bij Spa: met wandelwegen en het bos museum.

Parc chlorophylle te Dochamps. In het hartje van een immens bos. Het park bevindt zich in de nabijheid La Roche-en-Ardenne, Erezée, het stadje Durbuy en op enkele kilometers van Baraque Fraiture. Het park van 9 hectaren geeft de bezoeker de kans de wereld van het bos te ontdekken op een originele manier. Eén van de belangrijkste attracties van het Park Chlorophylle is de loopbrug die kan je bewandelen tot in de toppen van de bomen. Kinderen kunnen zich uitleven in de thematische speeltuin aangepast aan het bos.

La Centrale hydroélectrique du Val de Poix

Kant museum van of Marche-en-Famenne

La Roche 

Abdij van Stavelot met drie musea:

  • het museum van het prinsdom Stavelot-Malmedy,
  • het museum van het Circuit Spa-Francorchamps,
  • het Guillaume Apollinaire museum.

Toeristisch treintje te La Roche

Toeristische Tramlijn van het Aisnedal is een levend museum van de Ardense buurtspoorwegen, te Erezee.