Een aanrader!!!

"Wij hadden een leuke vakantie.  L'Abbaye is echt een gezellig vakantiehuis ! Vooral het brobbelbad viel bij de kinderen in de smaak ! Anders moeten we aandringen om ze in bad te krijgen, maar nu stonden ze te springen om er in te gaan. Het is heel handig dat er 2 badkamers zijn. De afwasmachine werd dan vooral door de mannen geprezen en de vrouwen waren blij dat er al eens een was kon gebeuren. (voor de fietskledij van onze moutainbikers was dit heel interessant !) Er was geen kinderstoel aanwezig maar ze hebben de tweede dag er nog 1 gebracht !!!

De schommel was leuk maar wel voor kinderen vanaf 4 jaar, jonger kunnen ze niet op de plank kruipen. Wat ik wel jammer vind, is dat er een prikkeldraad is.  Onze kleinste spruit heeft zich daar wel aan pijn gedaan. Ze liep ook altijd in het gras en kon niet stoppen aan dat muurtje..... Tja, 't is natuurlijk wel een actieve meid maar alleen konden we haar toch niet buiten laten. De oudste kinderen (4 en 5 jaar) hebben zich daar echter wel rot geamuseerd.... De houtblokken dienden om huisje te spelen en het volledig terras was "hun kasteel".... Ze voelden zich werkelijk koning van hun domein ! Havrenne ligt eigenlijk heel centraal. Er starten een hele rij moutainbike-routes vanuit Rochefort. We zijn 2x naar het domein van Chevetogne geweest waar speelpleintjes troef zijn. Dinant is ook niet ver (boottocht en met lift naar kasteel).  In Han s/Lesse hebben we de safaritocht gedaan met het treintje en dan hebben de kinderen (weeral) gespeeld op het supertoffe speelplein in Han s/Lesse, terwijl wij op het terras gezellig van een "Rocheforke" konden genieten.  De grote trampolines waren super voor de kinderen. We hebben ook de wandeling gedaan van Barvaux naar Durbuy (ong. 6km, platte wandeling, langs het water). Daarnaast hebben we ook een boswandeling gedaan (wandel en fietskaarten gekocht in informatiebureau in Rochefort, want die lagen toch niet in het huis). 

Maandagmiddag zijn we dan met zijn allen gaan eten in Rochefort (Italiaans restaurant San Marino). We zijn daar heel goed ontvangen, het is een kindvriendelijk restaurant en het eten was heel lekker: een aanrader !!!  "

Kortom, het was een aangename vakantie.

Blog berichten: