Review voor het vakantiehuis Refuge en Verre te Dochamps

"Overall genomen was het superleuk in de Ardennen. We hadden dan ook het weer mee.
 
Wat betreft de woning - ik vind het fijn dat ernaar wordt gevraagd - heb ik een toch aantal opmerkingen.
 
1) ik snap niet dat er geen vliegenramen en een fatsoenlijke vliegendeur in dit huis zijn. Er zitten daar enorm veel vliegen - het hele huis zit onder de vliegenpoep : muren - vloer - vensterbanken binnen ....  vies eigenlijk.  Ik snap best dat de kuisploeg hier geen oog voor heeft; ik heb de hele week met vochtige doekjes deze dingen zitten verwijderen -> op dit gebied hebben we het huis veel properder achtergelaten dan we het initieel kregen. 
Vorige vakanties huurden wij via Dogsincluded/Belvilla (vnl. Frankrijk, recent nog Duitsland) - heb via hen nog nooit een huis zonder vliegenramen gehad.
 
2) poetsen kan beter : denk dat de kuisploeg enkel stofzuigt en de vloer doet -> kijk eens in het putje van de douche boven of tussen de zetels en stoelen (zal nu wel meevallen - heb er een volledige doos vochtige doekjes aan besteed). Ook de matten buiten zaten nog vol hondehaar van de vorige huurders (een witte langharige hond blijkbaar).
 
2) de quick step vloer op de bovenverdieping kraakt enorm -> serieuze minwaarde -> iedereen wakker als je 's nachts uit je bed moet - als ik het op voorhand had geweten, hadden we het zeker niet genomen. Had deze opmerking al wel in enkele recenties gelezen maar had niet verwacht dat het zo erg was.
 
3) de buurman is op donderdag of vrijdag (ben ik even kwijt) quasi een ganse dag met het gras bezig geweest - eerst een aantal uren met de kantmaaier en dan met de zitmaaimachine.  Hij doet eerst de grasmat van Le Refuge en Verre (met de nodige stops voor eten en drinken) en dan de zijne.   
Voor Le Refuge is er is een vaste wisseldag; hij zou daar toch rekening mee mogen houden in de mate van het mogelijke - of op zijn minst mogen vragen wanneer het voor de huurders het beste zou passen.   
 
Maar de keuken was leuk; de tuin, omgeving en uitzicht super.
Eindscore :
Ontvangst/sleutel:
7
    * Netheid:
3
    * Verzorgdheid:
3
    * Comfort:
7
    * Faciliteiten:
7
    * Kindvriendelijk:
8
    * Privacy:
7
    * Ligging:
8
    * Prijs/kwaliteitsverhouding:
6
Mocht de woning een ster hebben (van 1 tot 5). Hoeveel sterren zou deze woning mogen hebben?
Zeker een 3 indien vliegenramen + andere vloer boven + beter kuisen. 
Dit huis heeft potentieel maar er is wat werk aan dan.
 
Website – boekingsprocess – betalingsproces – vriendelijkheid van jullie uit : krijgen jullie van mij gerust een 9."
 
De familie Belmans, Belgie. Augustus 2016.
Gezelschap: 5 volwassen, 1 baby en 1 huisdier.