Wandelingen in Bullingen - Eifel

Enkele mooie wandelingen te Bullingen
 

Wilde narcissen  in de weilanden te Holzwarchetal, BullingenWilde narcissen

Start van de tocht: Kerk Rocherath 
Lengte van de wandeling: 12 km 
Duur van de wandeling: 3 uur 
In het voorjaar, miljoenen wilde narcissen transformeren de aangrenzende beekdalen van de Hoge Venen in een gele zee van bloemen. Op deze wandeling ontdekt u een unieke kleurenspel van de natuur te ervaren. Elk jaar in eind april, deze ongewone panorama dar. Om de groei van narcissen is sparren gesneden garanderen, kan het zich wilde narcissen groeien alleen als ze voldoende zonlicht krijgen. 
 

Op de witte steen te Murringen, Bullingen, Eifel Op de Witte Steen 

Start van de wandeling: centrum Mürringen 
Lengte van de wandeling: 8.5 km 
Duur van de wandeling: 2 uur 
De witte steen is 692 m boven de zeespiegel. NN is de tweede hoogste punt van België. Achter het dorpje Mürringen, nabij de Duitse grens, is gevonden in een wetland (Bock Svenn) een grijs-witte kwartsiet keien, de zogenaamde witte steen. De "White Stone White" is een tertiaire kwartsiet, een verhard onder invloed van silica rots, waarvan sommige nog steeds te vinden op de genivelleerd door erosie plateau van de Eifel op een hoogte van 550 meter. Door zijn hardheid, is deze steen niet doorstaan ​​als de rest van de "jonge rock" in het gebied. De "White Stone" kon worden geserveerd onder de Kelten als een cult-object
 

Wandelen in de Upper Ourtal 

Omgeven door groene heuvellandschappen, wilde hagen en bossen, hebben we gekozen voor 20 verschillende wandelpaden voor u. Met afstanden 3-20 km bereiken we een totale lengte van 240 km. 
Geleid door valleien en heuvels, langs kleine paden door velden en bossen om kleine stroompjes en typische landelijke dorpjes langs je rust en prachtige uitzichten vindt. 
Alle routes zijn bewegwijzerd en voorzien van picknickplaatsen. 
 

Praktische informatie

  • Diverse wandelingen brengt u over de grens tussen België en Duitsland. 
  • De routes in België zijn gemarkeerd met gekleurde borden. 
  • De wandelingen in Duitsland zijn gemarkeerd met nummers. 
  • In de hotels, restaurants en winkels van de regio is een wandelkaart in de waarde van € 5 beschikbaar.